Ge din vän på två hjul en ordentlig cykeltvätt med avfettning, rengöring och smörjning. Både för att det är härligt med en ren och fin cykel men också för att undvika onödiga skador och förlänga cykelns livslängd.

Våra rengöringsprodukter från Pure är 100 % biologiskt nedbrytbara och av hög kvalitet. Om du frågar oss är det marknadens bästa produkter när det kommer till rengöring av cykel och dom används flitigt i våra cykelverkstäder.
Nedan finner du en liten guide för hur du på bästa sätt får din cykel riktigt ren och fin!

Så här gör du:

1. Det är alltid bra att börja med en torr cykel. Är din cykel blöt låter du den torka en stund. Använd sedan rengöringsborstarna för att borsta bort smuts från den torra cykeln. På så sätt rasar den värsta smutsen till marken istället för att det blir en geggig lera.

2. Spraya på avfettning på cykelns smutsiga delar, så som drev, kedja eller fläckar på ramen. Har din cykel skivbromsar ska du se till att inte spraya på dessa, eller så att dessa får rengöringsmedel på sig.

3. Låt avfettningen verka några minuter. Spraya nu på cykeltvätt över hela cykeln, men precis som för avfettningen är det viktigt att unvika att sprya på eventuella skivbromsar. Har du skrivbromsar på din cykel sprayar du istället i din rengöringstrasa och rengör med den fukta delen runt omkring bromsen (undvik bromsskivan).

4. Gnugga med rengöringsborstarna och torka med trasa/trasor tills allt ser fint ut.

5. Återvänd till avfettningen, och spraya igen på de mest smutsiga ställena så som drev och kedja. Jobba sedan igen med borstsetet och trasor tills det är rent.

6. Ta en ren trasa och cykelvaxet, spraya på cykeln och torkar ut med trasa. Även här är det viktigt att spraya på trasan för att komma åt ramen där det finns skivbroms, så att du inte sprayar direkt på bromsen.

7. Smörj kedjan med kedjeoljan och torkar bort allt du ser med trasa. Den mängden som är kvar är den rätta.

8. Spraya avfettning på det skitiga borstsetet och torka av med trasa.

KLAR!

PS. Om du behöver rengöra skivbromsen görs det med fördel med endast med vatten. Om den är så pass smutsig att det inte går att få rent, eller om den blivit kontaminerad av andra rengöringsprodukter, ska du använda bromsrengöring.

Rengöringskit från PURE

Postat 02 juni 2022