Stiliga cyklar sedan 2010

IDÉN

Stålhästen startade i oktober 2010 med en  idé och en önskan om att skapa en klassisk, stilig och hållbar cykel som alla skulle ha råd med. Istället för moderna cyklar, som i mångt och mycket såg likadan ut oavsett fabrikat, var vår förebild istället mormors eller farfars gamla cykel med rena och stiliga linjer. Med åren har vi fått lite flera modeller och tillbehör, men grundidén är densamma –  stilrena, klassiska  och hållbara cyklar som alla har råd med.

OM CYKLARNA

Stålhästens cyklar är designade i Sverige och tillverkas i Portugal. Ramarna är tillverkade i stål eller aluminium, beroende på modell, och har enkla klassiska linjer. Med lädersadel, matchande handtag och klassiska färger har vi försökt göra våra cyklar så tidlösa som möjligt. För vem vet, i framtiden blir det kanske en mormors- eller farfarscykel på riktigt.

Stålhästen idag

I dag rullar det över 20 000 Stålhästencyklar i Sverige och det säljs närmare 4 000 cyklar per år. Merparten här i Sverige men vi har kunder i över 20 länder och lokal försäljning i 4 länder. Cyklarna huseras på ett modernt lager i Ängelholm och vi har butik och kontor i Stockholm och Malmö. Dit är du så klart mer än välkommen för att provcykla eller köpa våra cyklar.

ETT REKO PRIS

Vår idé är att göra stiliga cyklar av  hög kvalitet och som alla har råd med. Det har vi lyckats med genom att kapa alla mellanhänder, ha Internet som vår största försäljningskanal och överlåta till dig som kund att skruva dit de sista delarna (enkla delar som framhjul, sadel och pedaler). På så sätt kan du få en sprillans ny Stålhästen utan att det kostar skjortan.

Extra klimatsmarta cyklar

Även om cykeln i sig är världens mest klimatvänliga transportmedel är Stålhästen cyklar lite extra klimatsmarta. Sedan 2020 klimatkompenserar vi nämligen för alla våra cyklars klimatpåverkan i tillverkningsprocessen genom att investera i solenergi som ersätter kolkraft i Bhilwara, Indien. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med hållbarhet och miljö. 

Monteringspartners
på över 20 orter i Sverige

På över 20 orter i Sverige samarbetar vi med lokala cykelverkstäder för service och möjlighet till hjälpt med slutmontering.

Du finner dom på kartan ovan och deras öppettider på respektive partners hemsida.

Har du en cykelverkstad och vill bli monteringspartner? Kontakta oss på [email protected]

KONTAKT stålhästen

Stålhästen Cyklar AB
Org nr: 559118-3214

Sankt Eriksgatan 106
113 31 Stockholm

Mail: [email protected]
Telefon: 020 89 95 80