Moms: inkl. exkl.
Produkter   » Tillbehör » Produkt

Hövding 2.0

FR. 2 995 kr

Blown away

 

Hövding 2.0 är cykelhjälmen som ger ett skydd i världsklass! Hjälmen är en svensk uppfinning och består av två delar, en krage och ett skal. Kragen omsluter airbagsystemet och är tillverkat i ett vattentätt och smutsavvisande funktionstyg, kragen sitter bekvämt runt din hals och är mycket enkel att både ta av och på.

Hjälmen fungerar genom en avancerad sensorteknik som känner av cyklistens rörelsemönster och reagerar så fort olyckan är framme. Den unika airbagen blåser då upp till en huva som fixerar din nacke och ger dig världens bästa stötupptagningsförmåga.

Airbagen är utformad som en huva och tillverkad i slitstarkt nylon som tål att skrapas mot asfalt. Hövding skyddar mycket stora delar av huvudet, men lämnar samtidigt synfältet fritt. Trycket i airbagen hålls konstant i flera sekunder och klarar därför flera slag mot huvudet under samma olycka. Därefter börjar airbagen långsamt tömmas på gas.

Hövding slås på med hjälp av en on/off-knapp. En ljud- och ljussignal bekräftar att Hövding är påslagen.

Hövding innehåller ett uppladdningsbart batteri som laddas via datorn på jobbet eller vägguttaget med hjälp av usb. Batterinivån visas med hjälp av lysdioder framtill på kragen.

 

Small rekommenderas för halsmått mindre än 36 cm

Medium rekommenderas för halsmått mellan 34-42 cm

Large rekommenderas för halsmått mellan 38-45 cm

 

 

 

Version
Large
Medium
Small
Inga artiklar motsvarar dina val
Inga artiklar motsvarar dina val
Inga artiklar motsvarar dina val

Tillbaka