Moms: inkl. exkl.

 Vanliga frågor

Stålhästen FAQ

 

VAR KAN JAG KÖPA STÅLHÄSTEN?

Vår idé är att erbjuda våra kära kunder en så prisvärd cykel som det bara går. Därför kan man bara köpa Stålhästen i våra egna kanaler,  här på stålhästen.se eller i vår butik på Sankt Eriksgatan 106 i Stockholm. 

 

VILKA BETALNINGSALTERNATIV FINNS? 

Stålhästen erbjuder idag betalning via bank- och kreditkort samt faktura och avbetalningsalternativ från Klarna.

 

HUR LEVERERAS CYKELN?

Stålhästen samarbetar med Posten och DHL. Har du beställt en cykel fraktas den hela vägen fram till dörren med DHL Homedelivery dagtid. Vid köp av endast tillbehör skickas din leverans som paket till närmaste DHL Service Point.

Om du har angivit ditt mobilnummer vid beställning blir du meddelad via SMS innan cykeln levereras eller ditt paket kan hämtas. I annat fall kommer en uthämtningsavi med posten. Cykeln kommer i en förstärkt och stöttålig kartong med måtten 144x70x20cm. Vikt med kartong är ca 18 kg, varierar något beroende på modell.

Bor du i Stockholm så kan vi erbjuda slutmontering och upphämtning från vår butik, du väljer detta bland fraktalternativen i kassan. 

HUR ÄR DET MED FRAKTKOSTNADEN?

Köper du en Stålhästen cykel kostar frakten 99 kr inom Sverige och 295 kr inom EU. Om du endast beställer tillbehör kostar frakten från 29 kr.

 

NÄR FÅR JAG MIN CYKEL?

Du får din cykel levererad inom cirka 3-5 arbetsdagar efter att du lagt din beställning. Ibland är det lite extra körigt på Stålhästenfabriken och då kan det ta ytterligare någon dag, detta gäller framförallt om man beställer med slutmontering under högsäsong (april-maj). 

 

HUR MONTERAR JAG MIN STÅLHÄSTEN?

Stålhästen levereras till 85% monterad. Det som behöver monteras av dig är de lätta delarna; pedaler, styre, framdäck och sadel. Monteringen klarar du fint med en stjärnskruvmejsel,  en skiftnyckel och en insexnyckel. 

Läs vår monteringsmanual för mer information om hur du färdigställer din Stålhästen.  

 

CYKELFÖRSÄKRING

Vid köp via stålhästen.se får du en gratis tvåmånaders självriskförsäkring vid köp av cykel. Efter denna period får du ett förlängningserbjudande - 12 mån för 259 kr. Erbjudandet gäller endast cyklar som säljs på nätet till privatpersoner i Sverige och som redan har en hemförsäkring. Vid köp i vår butik, be att få ta del att detta erbjudande så hjälper vår personal att registera dig. Försäkringen är framtagen i samarbete med Hedenstedt risk & försäkring.
Här kan du läsa mer om försäkringen: http://www.hedenstedtrf.se/stalhasten/

 

PASSAR CYKELNS STORLEK MIG?

Styre och sadel är justerbara, för att du enkelt ska kunna anpassa cykeln till din längd. Vi rekommenderar vår dammodell till dig som är 160 cm eller längre. Herrmodellen passar fint för dig som är 170 cm lång eller längre.

 

HUR PUMPAR JAG MIN STÅLHÄSTEN?

Våra klassiska modeller har Schrader-/bilventil och Stålhästen Sport & Effekt har racer-/prestaventil. De flesta moderna pumpar har munstycke för dessa ventiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

HUR SKÖTER JAG SADELN?

Våra fina sadlar är i läder, vilket kräver lite kärlek. I grunden är de rätt tåliga, men för att de ska vara fina även på sikt så följer nedan ett par punkter som kan vara bra att ha med sig:

1. Viktigaste punkten är den om väta och skinnsadlar. En lädersadel klarar av att bli blöt utan problem, men det är viktigt att den får självtorka. Se upp med att bestiga en regnblöt skinnsadel då det finns risk för att den kan bli deformerad, samt släppa färg på dina finbyxor. Bästa tipset är att använda Stålhästens sadelskydd när det regnar.

2. Vill du vårda din sadel på bästa sätt så smörj den med läderfett ett par gånger om året. Lägg på ett tunt lager och låt verka en stund innan du torkar av med en torr tygtrasa.

 

RAMNUMMER

Tyvärr händer det att cyklar blir stulna ibland. Därför är det bra att notera det unika ramnummer som finns på din Stålhästen. På så sätt blir det enklare att identifiera din cykel om den återfinns. Numret är stansat under Stålhästemblemet fram på din cykel eller under vevhuset. Observera att vi inte lagrar ditt ramnummer, varför det är viktigt att du själv noterar detta när du mottagit din cykel.

 

HUR SKÖTER JAG MIN CYKEL?

Ladda ner våra skötselråd här.

 

KAN JAG MONTERA EN BARNSTOL PÅ STÅLHÄSTEN?

Vi rekommenderar att du använder barnstolar som fästs på cykelns ram. Många barnstolstillverkare rekommenderar även att du har en bakpakethållare trots att den fästs på ramen. Se manualen för din barnstol.

Tänk också på att våra sadlar har exponerade fjädrar, vilket kan innebära klämrisk för små fingrar.

 

Ingår alla tillbehör på bilderna?

Cyklarna på bilderna kan vara extrautrustade. T.ex. ingår inte frampakethållare utan de säljs som tillbehör. Produktbilderna visar hur cykel leveras.

 

HUR FUNKAR DET MED GARANTIER, ÅNGERRÄTT

OCH REKLAMATION?

Alla våra cyklar har 1 års funktionsgaranti. Du som beställer cykel via Internet har rätt att inom 14 dagar returnera cykeln om du av någon anledning skulle ångra dig. Du får då pengarna tillbaka, dock ej fraktkostnaden. Vid retur är det viktigt cykeln returneras i originalskick och i originalförpackning. Tänk på att returfrakt kan vara dyrare än vårt fraktpris. Se även våra köpvillkor för närmare information om vad som gäller för retur av cykel.

Vid reklamation följer Stålhästen Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Kontakta oss på fabriken@stalhasten.se om du vill reklamera en vara.

 

HUR KOMMER JAG I KONTAKT MED STÅLHÄSTEN?

Du är alltid välkommen att kontakta oss på hej@stalhasten.se eller besöka vår butik på Sankt Eriksgatan 106 i Stockholm.