Allt går bara man vill – är det inte så man brukar säga? Självklart ska du cykla året runt men det finns vissa saker som du bör tänka på när snön börjar falla ner på marken. Precis som allt annat så kräver även cykeln lite underhåll!

Den största och framförallt viktigaste faktorn är att du bör utrusta cykeln med dubbdäck, du vill kunna möta kurvan utan att falla inte sant? Och för bästa effekt ta gärna både fram och bak.

 Vårt bästa tips är att hålla cykeln ren och fin!
Låt cykeln torka och börja sedan torrborsta med en borste som har mjuka gummistrån. Spraya på lite cykelrengöring (miljövänligt tycker vi om) och om du har möjlighet skölj av med slang på lågtryck, torka sedan av med en ren handduk för att få bort övrig smuts. Har du inte tillgång till slang? Då går det lika bra att hälla över lite vatten från en kanna.

Vill du göra den extrafin?
Det finns cykelvax du kan köpa och behandla den med för att få en strålande finish och glöm inte att rengöra och smörja in din kedja.

Sist men inte minst – rätt kläder för rätt väder!

Pssst… och hjälmen såklart 😉

Postat 21 januari 2017