Stiliga cyklar sedan 2010

IDÉN

Stålhästen startade i oktober 2010 med en  idé och en önskan om att skapa en klassisk, stilig och hållbar cykel som alla skulle ha råd med. Istället för moderna cyklar, som i mångt och mycket såg likadan ut oavsett fabrikat, var vår förebild istället mormors eller farfars gamla cykel med rena och stiliga linjer. Med åren har vi fått lite flera modeller och tillbehör, men grundidén är densamma –  stilrena, klassiska  och hållbara cyklar som alla har råd med.

OM CYKLARNA

Stålhästens cyklar är designade i Sverige och tillverkas i Tyskland och Taiwan. Ramarna är tillverkade i stål eller aluminium, beroende på modell, och har enkla klassiska linjer. Med lädersadel, matchande handtag och klassiska färger har vi försökt göra våra cyklar så tidlösa som möjligt. För vem vet, i framtiden blir det kanske en mormors- eller farfarscykel på riktigt.

Stålhästen idag

I dag rullar det över 20 000 Stålhästencyklar i Sverige och det säljs närmare 4 000 cyklar per år. Merparten här i Sverige men vi har kunder i över 20 länder och lokal försäljning i 4 länder. Cyklarna huseras på ett modernt lager i Ängelholm och vi har butik och kontor i Stockholm och Malmö. Dit är du så klart mer än välkommen för att provcykla eller köpa våra cyklar.

ETT REKO PRIS

Vår idé är att göra stiliga cyklar av  hög kvalitet och som alla har råd med. Det har vi lyckats med genom att kapa alla mellanhänder, ha Internet som vår största försäljningskanal och överlåta till dig som kund att skruva dit de sista delarna (enkla delar som framhjul, sadel och pedaler). På så sätt kan du få en sprillans ny Stålhästen utan att det kostar skjortan.

Extra klimatsmarta cyklar

Även om cykeln i sig är världens mest klimatvänliga transportmedel är Stålhästen cyklar lite extra klimatsmarta. Sedan 2020 klimatkompenserar vi nämligen för alla våra cyklars klimatpåverkan i tillverkningsprocessen genom att investera i solenergi som ersätter kolkraft i Bhilwara, Indien. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med hållbarhet och miljö. 

Butik & Verkstad Stockholm
St Eriksgatan 106

 

I vår butik i Stockholm finns alla våra cyklar och tillbehör för påseende. Sjävklart kan du även köpa din cykel direkt på plats. Vi har också en fullfjädrad cykelverkstad som servar och reparerar alla cyklar, inte bara Stålhästen.

Öppettider
Vardagar kl. 10:00 – 19:00
Lördagar kl. 11:00 – 16:00
Söndagar stängt

Vår verkstad har öppet på vardagar. Drop in i mån av tid, annars har vi tidsbokning för service och reparation. Ring 020 89 95 80 för att boka tid. Du är även välkommen att  kontakta oss på [email protected]

Butik & Verkstad malmö
davidshallstorg 1

 

I Malmö finns vi på Davidhallstorg 1 där vi delar lokal med BienVélo. Här finns alla våra cyklar och tillbehör för påseende. Sjävklart kan du även köpa din cykel direkt på plats.

Här finns även en fullfjädrad verkstad som servar och reparerar alla cyklar, inte bara Stålhästen.

Öppettider
Vardagar: kl. 11:00 – 19:00
Lördagar: kl. 11:00 – 16:00
Söndag: stängt

showroom GÖTEBORG – C/O golinskis
ERIK DAHLBERGSGATAN 26

 

 I Göteborg finns vi i samma lokal som Golinskis Cykeldepå på Erik Dahlbergsgatan 26. Här finns alla våra cykelmodeller och tillbehör för påseende och provcykling. Du kan även beställa din cykel fullt monterad och klar så att du bara behöver rulla därifrån på den. Och behöver du serva din cykel är Golinskis stället att gå till! Öppettiderna är desamma som Golinskis cykeldepå har och du finner dom på golinski.se

KONTAKT stålhästen

Stålhästen Cyklar AB
Org nr: 559118-3214

Sankt Eriksgatan 106
113 31 Stockholm

Mail: [email protected]
Telefon: 020 89 95 80